Ο Θέμος Σκανδάμης γεννημένος στις 28 Μαΐου 1979 γύρω στις τέσσερεις το απόγευμα είναι Δίδυμος του πρώτου δεκαημέρου με ωροσκόπο Ζυγό. Με μια πρώτη πρόχειρη ματιά στον αστρολογικό του χάρτη στέκεται κανείς αμέσως στο γεγονός πως οι πλανήτες Αφροδίτη, Ερμής κ Σελήνη βρίσκονται στους αστερισμούς του Ταύρου, του Διδύμου κ του Καρκίνου αντίστοιχα, δηλαδή στους αστερισμούς που κυβερνούν! Απόλυτο ταίριασμα, μοναδικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα: ‘Αυτοσαρκαζόμενος λυρισμός, υπαρξιακά μακροβούτια και στιχουργική αλητεία. Τραγούδια φτιαγμένα με απλά υλικά, παράγκες που χωρούν από κάτω όλο τον κόσμο’.

 

Βέβαια με μια προσεκτικότερη εξέταση, το μάτι του αστρολόγου πέφτει αμέσως στο τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο, θέση που δηλώνει καθαρά γερές δόσεις ανυπομονησίας, νευρικής υπερέντασης και γκρίνιας, που σε συνδυασμό με την αναβράζουσα ανασφάλεια που δίνει το εξάγωνο της Σελήνης με τον Άρη (και άλλες θέσεις), φτιάχνουν ένα μείγμα αρνητισμού ανυπόφορο. Αν είσαι εκεί όταν το μείγμα εκρήγνυται, θα νοσταλγήσεις την φορά που σε εκείνα τα απόμερα βραχάκια στην άκρη του Αιγαίου πελάγους σε δάγκωσε σαρανταποδαρούσα. Ευτυχως υπάρχει εναλλακτική διέξοδος, και αυτή είναι πάντα η πρόκληση για τον ίδιο τον καλλιτέχνη, και το στοίχημα του με την παραίτηση κ την ενδοτικότητα: η μετατροπή της αίσθησης του ανικανοποίητου, του υπαρξιακού αυτού βρυχηθμού σε κάτι ευγενέστερο, υψηλότερο, συλλογικότερο και τελικά, δικό μας... 

 
Αρης & Αφροδιτη στον Κριο

babyluck

Μανταμ Ροζα γειαχαρανταν να ουμε και τα ρεστα.. Λεπον....6/5/1977, Ελλαδα, 21.30. Αυτο το αργα και σταθερα εχει βρωμισει ναουμε... θαρθει κανα γρηγορο, σωστο συμβαν σε αυτο το συμπαν;;; Ευχαριστω και τα ρεστα να ουμ..

 

Μαντάμ Ρόζα

Αγαπητό babyluck, μια χαρά Ταυράκι είσαστε, και με την επικοινωνία (Ερμής) επίσης στον Ταύρο, δυό χαρές (ναούμε). Βέβαια η σύζευξη Άρη Αφροδίτης στον τέταρτο οίκο σας φέρνει κάποια προβλήματα, ειδικά στα σεξουαλικής φύσεως θέματα. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, υποστηρίξτε πλήρως (όσον αφορά και στην εξωτερική εμφάνιση) το φύλο με το οποίο διαλέξατε να αυτοκαθορίζεστε. Ένα αρρενωπότατο μούσι ή μια εγχείριση αλλαγής φύλου είναι επιτακτικά, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του «τι αισθάνομαι, τι δείχνω στους άλλους;». Ο χάρτης σας ‘φωνάζει’ για οικογένεια, η δυσκολία έγκειται στην σωστή επιλογή συντρόφου (που να εμπιστευτώ;). Επαγγελματικά σκίζετε, ειδικά μεγαλώνοντας που η διάθεση για συνεργασία βελτιώνεται και το κυνήγι του παιδικού ονείρου ξεθωριάζει. 

Το τυχερό 8.8 μίλησε και είπε: Το γεγονός ότι που κ που σερνόσαστε είναι φυσιολογικό και οφείλεται στο γεγονος πως είστε γεννημένος την χρονιά του (πύρινου) Φιδιού, που στην δυτική αστρολογία αντιστοιχεί επίσης στον Ταύρο. Τα Φίδια της φωτιάς έχουν έντονους χαρακτήρες με συχνά κακή διάθεση. Πιείτε λοιπόν λιγάκι μαύρο γάλα παραπάνω (πότε μέθυσες τελευταία φορά;), και βγείτε να φάτε κανένα ποντικάκι...

 

Μαντάμ Ρόζα Βοήθησέ με.

Thalitsa

Πότε και πώς θα σταματήσω να είμαι τόσο κυκλοθυμική;

 

Μαντάμ Ρόζα

Αγαπητή Thalitsa, ησύχασε παιδί μου, θα σε βοηθήσω!

Η κυκλοθυμία είναι μια (ειδικά αν είσαι κάτω των τριάντα ετών) φυσιολογική ψυχική κατάσταση, συχνά πολύ δημιουργική και σίγουρα βοηθητική στην γνωριμία με τον εαυτό μας. Όλοι οι άνθρωποι είναι κυκλοθυμικοί, ελάχιστοι ταλαιπωρούνται απο διπολική διαταραχή, και για αυτούς ακόμα υπάρχει θεραπεία.

Παραδοσιακά, τα δύο ισχυρότερα βελτιωτικά/εξισορροπιστικά για την διάθεση διατροφικά προιόντα της Μεσογείου είναι ο μαϊντανός κ η βρώμη. Πριν λοιπόν φτάσουμε στο lithium, πλακώσου στα ταμπουλέ κ στους χυλούς βρώμης (η οποία ταιριάζει ωραιότατα με πολλούς χυμούς φρούτων!). Επίσης, να ιδρώνεις! Καλή η γιόγκα και ο διαλογισμός, η καρδιά όμως πρέπει να χτυπάει δυνατά κ ο ιδρώτας να τρέχει άφθονος για να είναι η διάθεση σταθερή. Η μεσαίας κ πάνω εντασης άσκηση είναι εχθρός της θλίψης. Όλα τα ως άνω ισχύουν για όλους τους κυκλοθυμικούς και στον μέγιστο βαθμό για όσους έχουν Ήλιο (ζώδιο) ή και Ωροσκόπο στους αστερισμούς του Αιγόκερου, Καρκίνου κ Τοξότη καθώς κ σε όσους έχουν γεννηθεί τις χρονιές του Λαγού ή του Δράκου

Το τυχερό 8.8 μίλησε και είπε: Να κάνετε σεξ (επιδιώκοντας μια πλήρη και ανταποδοτική εμπειρία) μόνο όταν πραγματικά το θέλετε κ μόνο με το πρόσωπο που πραγματικά επιθυμείτε. (Δεν ισχύει για όσους έχουν γεννηθεί την χρονιά του Λαγου. Οι κινέζοι λένε: «Αν είσαι Λαγός, φάε σαν Λαγός, τρέξε σαν Λαγός και ζευγάρωσε σαν κουνέλι»).

Κάντε το εξής τεστ: Βάλτε να ακούσετε από δέκα φορές εναλλάξ τα τραγούδια «οι φουστίτσες» κ «το ίδιο εκείνο» από το άλμπουμ «Θ» του Θέμου Σκανδάμη. Αν μετά το πέρας της διαδικασίας μπορείτε να θυμηθείτε τα μικρά ονόματα και των δύο σας γονιών δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Αν θυμάστε μόνο του πατέρα, ξανακούστε το «ίδιο εκείνο» άλλες δέκα φορές με ακουστικά, αν μόνο της μητέρας ομοίως με τις «φουστίτσες».

 

 

Γιατί με παίρνει ο ύπνος παντού και σε ποια μπαρ να πίνω;

Τονάκι

Μαντάμ Ρόζα, νυστάζω παντού. Εκτός από κοινωνικά κατακριτέο, είναι έστω λιγάκι φυσιολογικό; Αν βοηθάει, 20/7/77, ώρα 00:30 υποτίθεται, Αθήνα. 

 

Μαντάμ Ρόζα

Αγαπητό Τονάκι, θα περίμενε κανείς με αυτό το όνομα να ανήκετε στον αστερισμό των Ιχθύων, και όχι του Καρκίνου. Σε κάθε περίπτωση, με Ωροσκόπο και Νότιο Δεσμό στον Κριό δεν θα άλλαζαν και πολλά στο δράμα που βιώνετε εσείς και οι γύρω σας, μέχρι περίπου την αρχή της μέσης ηλικίας. 

Έτσι όπως θέσατε το θέμα, δηλαδή «Γιατί με παίρνει ο ύπνος παντού και σε ποια μπαρ να πίνω;», η αυθόρμητη λογική απάντηση είναι πως σας παίρνει ο ύπνος παντού γιατί πίνετε σε όλα τα μπαρ. Μην πίνετε σε κανένα μπαρ αλκοόλ και βασικά μήν πηγαίνετε σε μπαρ ειδικά τον χειμώνα, και στα καφενεία να πίνετε μόνο νερό άντε και καμιά γκαζόζα. Μην αφήνετε να σας παρασύρουν (αν ας πούμε έχετε μπλέξει με κανέναν γλεντζέ Δίδυμο ή κανέναν bon viveur Ταύρο όπως φαίνεται πιθανό από τον χάρτη σας), κόψτε τους την φόρα. Εσείς χρειάζεστε τόνους νερό και καντάρια ξεκούρασης για να σβήσετε την κάψα του Κριού που από σχετικά νωρίς θα κάνει και τον συνήθως ήρεμο Καρκίνο να βράζει (από μέσα του). Όπως μπορείτε να δείτε, ο αστρολογικός σας χάρτης στο, ας το πούμε, κάτω του τμήμα είναι μαλλιοκούβαρα, τόσο που δεν μας φτάνει ο χώρος να τα ξεμπλέξουμε, ενώ πάνω είναι σχεδόν άδειος.

Για να μην μπω σε λεπτομέρειες, πολλές θέσεις δείχνουν καθαρά πως είστε απο τις περιπτώσεις οπου τα πράγματα σε όλους τους τομείς θα έχουν σταθερή προοδευτική θετική εξέλιξη όσο μεγαλώνετε, και θεαματική βελτίωση στο δεύτερο μισό της ζωής σας. Κοιμηθείτε λοιπόν άφοβα, time is on your side…

 

Ολα στον Ταυρο;

Μπεμπηλάκας

Καλημερα Μανδαμ,καλη Μεγαλη βδομαδα και καλο Πασχα ναουμ! Eρωτηση.Εχω ναουμε Ερμη στο Ταυρο,και αυτο τον καιρο ο Ερμης θα ειναι αναδρομος στον Ταυρο...Αυτο θα ειναι επιβαρυντικο,ή την πιδαμε ναουμ; Επισης αργοτερα η Αφροδιτη η καριολα μπαινει στον Κριο,εκει ακριβως που την εχω και γω ναουμ,τι μελλει γενεσθαι;Ολος αυτος ο αχταρμας,ενω ο ηλιος εχει μπει για τα καλα στο ζωδιο του Ταυρου.

 

Μαντάμ Ρόζα

Βρε καλώς τον Μπεμπηλάκα! Και σε είχα έννοια γιατί δεν σου έδειξα τον χάρτη σου, τώρα θα τα δείς όλα ναούμ:

Μέγκλα ε;

Πήρα το θάρρος να υποθέσω πως έχεις γεννηθεί στην Σελανίκ να πούμε, και κοίτα τι έβγαλε. Αδάμας! Χάρτης κ χαρακτήρας...

Μπεμπηλάκα παιδί μου ειδικά εσύ δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα. Με ωροσκόπο σκορπιό στο μεταίχμιο με τοξότη δεν καταλαβαίνεις ούτε απο ανάδρομες φαινομενικές πορείες ούτε από καριόλες Αφροδίτες. Εν ολίγοις: Την πηδάμε (αλλά κατά προτίμηση στα βουβά). Μη λες πολλά για λίγες μέρες, μην βάλεις την τζίφρα σου πουθενά κ προσοχή στις μετακινήσεις, γκε γκε; Και όταν με το καλό μπει κι η Αφροδίτη στον Κριό θα αρχίσεις να πηδάς σαν καγκουρώ. Τρέλα σου λέω, δεν θα μπορείς να σταματήσεις. Πήγαινε τώρα να πάρεις έναν υπνάκο να στρώσεις δέρμα κ να πάρεις δυνάμεις γιατί θα σου χρειαστούν. Και πού’ σαι, καλό Πάσχα κ καλή φώτιση και σε σένα. (Δουλειά κι αυτή...)

Πρωτες βοηθειες

angeliki tobrou

γεννηθηκα 23/4/1976 στις 2.50πμ -και θα θελα μια βοηθεια μανταμ ρόζα για τον ωροσκοπο και τις βουλες των αστεριων επανω μου, μια γενικη εικονα..κατι να πιαστω να περπατησω ..ευχαριστω..

 

Μαντάμ Ρόζα

Γενική εικόνα, μάλιστα:

Τώρα, ειδικότερα, είστε σίγουρη πως θέλετε να μάθετε; Ωραία, πείτε μου εσείς λοιπόν, τι σχέση μπορεί να έχει ο Ήλιος στον Ταύρο με τον Ωροσκόπο και την  Σελήνη στον Υδροχόο, και αυτά με την σειρά τους τι είδους συνέργεια μπορουν να αναπτύξουν με τον Άρη που σαλιαρίζει στον Καρκίνο (σε τετράγωνο με την Αφροδίτη στον Κριό); Ελπίζω να περάσατε καλά τις διακοπές του πάσχα...

 

Να πιαστείτε να περπατήσετε; Θα πιαστείτε, από την προσπάθεια σας να πετάξετε και τις τούμπες που θα τρώτε.

Παραδοσιακά, ο Ταύρος με τον Υδροχόο είναι πιθανότατα τα δύο πιο ασύμβατα ζώδια. Και τα δύο στον σταθερό σταυρό, και με μάλλον καμία άλλη ομοιότητα, δεν ‘βρίσκονται’ σχεδόν πουθενά. Ως Ωροσκόπος, ο Υδροχόος θα προσπαθήσει να σηκώσει τον Ταύρο, η άρνηση του οποίου για αλλαγές και εκμάθηση νέων τρόπων δράσης κ κυρίως σκέψης είναι παροιμιώδης. Εν ολίγοις: Μετά περίπου τα τριάντα έτη, με την εισαγωγή κ την αποδοχή του στοιχείου του σουρεαλισμού στον χαρακτήρα, με ιλαρή διάθεση απέναντι στη ζωή κ με συμμάχους όσους καταλαβαίνουν την ίδια γλώσσα, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πάρα πολύ διασκεδαστικά κ εύκολα...

Το τυχερό 8.8 μίλησε και είπε: εργαστείτε με ανθρώπους και σε ομάδα, σε ρόλο συντονιστικό παρά τω αρχηγώ (αν δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την απουσία του), με αντικείμενο κοινωνικό/ανθρωπιστικό, επιδιώκοντας ταξίδια κ επαφές έξω από την ‘δυτική’ κουλτούρα.

 
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle